Støt vores sponsorer

BEC

BEC står for 'Battery Eliminator Circuit' og er en spændingsregulator.

Indgangen modtager den fulde spænding fra batteriet, typisk 14V-22V (3S-6S). På udgangen sænkes dette til en lavere spænding, typisk 5V-12V.

Man putter altså en høj spænding ind - og får en lavere spænding ud.

En BEC bruges til de mange dele i fartøjet, der ikke kan tåle den fulde spænding fra batteriet, fx. rc-modtager, flight controller, kamera, LED-lys etc.


Montering

Indgangen på en BEC er +/- kabler, som forbindes direkte til batteriet eller strømfordeleren. Udgangen er ofte i form af et servo-kabel, som sættes direkte til den enhed, der skal have den lavere spænding.

Udgangen kan også fodre en sekundær strømfordeler til enheder med lav spænding. Her skal man selvfølgelig være opmærksom på at den samlede strøm delene trækker ikke overstiger BEC'en max. ampere.

Læs altid BEC'ens manual grundigt før du går igang med monteringen. Der vil ofte være information om, hvordan man indstiller udgangs-spændingen og om andre dele, fx. en ESC, skal frakoble sin plus-pol.


Produkter med indbygget BEC

Nogle produkter har indbygget BEC. Det gælder bla. PMU'en (Power Management Unit), som følger med alle DJI's Flight Controllere. Den kan klare batteriets fulde spænding og leverer 5V videre til Flight Controller og rc-modtager.

Et andet eksempel er EzOSD, en OnScreen Display processor, hvor den medfølgende PMU både har 5V og 12V udgange.


Lav kvalitet = meget støj

Mange BEC's genererer radio-støj og interferens, som kan påvirke Flight Controllerens kompas og GPS. Det gælder specielt billige varer fra Kina. Det anbefales derfor at montere BEC'en så langt væk fra Flight Controller og GPS, som muligt.


Log ind for at skrive kommentarer og forslag til denne side.

Kommentarer